Slottsfjell kåret til Årets festival

Slottsfjell kåret til Årets festival

Nærmere 80 deltagere fra 24 blues- og rockfestivaler var i helgen samlet til Norsk Rockforbunds årlige festivalseminar, denne gang i Oslo og med Øyafestivalen som lokalt vertskap. Seminaret tok opp flere faglige temaer med særlig fokus på festivaløkonomi, identitet og sikkerhet.

Slottsfjell ble Årets festival
Som vanlig var det også kåring av Årets festival, Årets festivalplakat og i år den nye kategorien Årets merch. Det er festivalene som deltar på seminaret som stemmer frem en vinner – en festivalkollega – etter at alle festivalene har presentert seg for hverandre. Årets festival ble altså Slottsfjell i Tønsberg:
– Dette viser at vi virkelig har bygd opp en kvalitetsfestival, og det blir en glede å vise frem prisen for lokalpolitikere og samarbeidspartnere. Spesielt hyggelig er det jo at prisen blir gitt av alle våre kollegaer i festivalbransjen. Nå har vi ekstra motivasjon til å overgå oss selv i 2010, uttalte festivalleder Christoffer Rød.

Slottsfjell 2010 arrangeres 15.-17.juli 2010.

Pstereo stakk igjen av med to priser
Prisen for Årets festivalplakat gikk, for tredje år på rad, til Trondheim og festivalen Pstereo. De fikk også prisen for Årets merch med sine matrostrøyer, tatoveringer og sjokolade med logo og design på.

Det er Norsk rockforbund som melder dette i dag.

Foto: Henning Krane/slottfjellfestivalen.no