Rolf Gammleng-prisen 2009

Rolf Gammleng-prisen 2009

Ved et arrangement på Hotell Continental i Oslo, mandag 2. november delte Fond for utøvende kunstnere ut Norges største prisbeløp til utøvende kunstnere som ”på en fortjenstfull måte har medvirket på grammofoninnspillinger eller i sceniske forestillinger”.

Prisene som deles ut bærer navnet Rolf Gammleng-prisen etter mannen som fikk opprettet fondet i 1956, og har blitt delt ut hvert år siden 1982.

Fondets styre – som består av sju musikkyndige representanter – velger prisvinnere fra forslag som utøverorganisasjoner og fonogramprodusenter i Norge har sendt inn. På den måten blir prisen en anerkjennelse fra det mest respekterte publikum: Ens egne kollegaer og samarbeidspartnere. Åtte musikere / grupper får pris, og i tillegg gis priser til to sceneutøvere, én danser og én skuespiller – etter forslag fra henholdsvis Norske Dansekunstnere og Norsk Skuespillerforbund.

Den gjeveste prisen; veteranprisen, er på 50.000 kroner, de øvrige prisvinnere får 40.000 hver. Til sammen utgjør dette kr. 410.000 – og det blant de største prisbeløp som deles ut i Norge i dag.

Vinnere av Rolf Gammleng-prisen 2009:

Veteranprisen:  Jahn Teigen

Åpen klasse:  Malika Makouf Rasmussen

Klassisk:  Håkon Austbø

Jazz:  Finn Sletten

Viser:  Ane Brun

Rock/Roots:  Hellbillies

Studiomusiker:  Kåre Christoffer Vestrheim

Studiomusiker:  Dorthe Dreier

Skuespiller:  Monna Tandberg

Danser:  Richard Suttie

Veteranprisen ble overrakt av Statsråd Anniken Huitfeldt, de øvrige prisene av fondets styreleder Lene Hansen.