Oslo Jazzfestivals pris 2008 til Karin Krog

Oslo Jazzfestivals pris 2008 til Karin Krog

Ella-prisen deles ut av Oslo jazzfestival til en person som har tjent Oslo-jazzen og Oslo Jazzfestival. Prisen er en skulptur av Ella Fitzgerald skapt av kunstneren Mariann Hazeland. Styret i Oslo Jazzfestival skriver følgende om prisvinneren i sin begrunnelse:

Årets pris går til en person som har stått sentralt i norsk jazzliv gjennom flere årtier. For Oslo jazzfestival står det sentralt å presentere musikk fra hele jazzhistorien, hele spektret av stilarter og bredden i uttrykk som finnes innen jazzen. Å finne en kandidat som dekker hele dette spekteret er umulig. Men årets vinner står nært dette idealet og har bidratt musikalsk med en stor bredde i utrykk og stilarter.

 

Artisten var den første norske jazzartisten med et tungt internasjonalt gjennombrudd. Etter gjennombruddet har hun stått på scenen på de fleste kontinenter og spilt med sentrale internasjonale artister fra mange deler av verden. Gjennom disse uttrykkene har det allikevel aldri vært tvil om hvem man har hørt. Vi snakker om en artist med særpreg. Hun har også vist romslighet og gått inn i samarbeid med yngre norske musikere og på den måten bringer hun sin erfaring videre.

 

Bredden og engasjementet i norsk jazzliv er 100 % i Oslo jazzfestivals ånd. Hun er på programmet for årets festival – som for mange av de tidligere festivalene. Nå er det neppe noen stor overraskelse at Oslo Jazzfestival deler ut årets Ella til Karin Krog.

 

Årets utgave av Oslo Jazzfestival er ellers den 23. i rekken. Festivalen er i dag Oslos eldste musikkfestival, og har sitt utspring i hovedstadens jazzklubber.

 

Karin Krog har jobbet med noen av verdens største personligheter innen jazzen, og vakte alt i 1955 vakte berettiget oppsikt under jamsessions i Oslo. Hun spilte også på den aller første jazzfestivalen i Molde i 1961 med Kjell Karlsens kvartett. Siden den gang har hun hatt gleden av å spille med navn som Dexter Gordon, Archie Shepp, Niels-Henning Ørsted Pedersen, John Surman, Bjarne Nerem og Palle Mikkelborg.

 

Alt i 1965 mottok Karin Krog norsk jazzlivs høyeste utmerkelse: Buddy-prisen. Hun har vunnet Spellemannspris ved flere anledninger, har blitt kåret til årets kvinnelige vokalist av European Jazz Federation, og fikk i 1994 som første norske artist utgi plate på det velrenommerte, amerikanske jazzselskapet Verve. Også i Japan har hun hatt en bemerkelsesverdig karriere.

 

I 1987 startet hun sitt eget plateselskap, Meantime Records, først og fremst for egne gjenutgivelser på CD, men også for nyproduksjoner. Den helt ferske produksjonen “Oslo Calling” er gitt ut på denne etiketten, og får i dag terningkast seks av Aftenpostens efarne jazzskribent Stein Kagge.

 

I 2007 mottok Karin Krog Anders Jahres Kulturpris, som er Norges største kulturpris. Hun er også innehaver av St. Olavs Orden.

 

Karin Krog opptrer under Oslo Jazzfestival på Chat Noir, torsdag 14. august, klokken 19. Her får hun selskap av den britiske saksofonisten John Surman, som hun innledet et samarbeid med alt på 70-tallet.

 

Popsenteret i Oslo gratulerer Karin Krog så mye med prisen.

KONTAKT
E-post: kontakt@popsenteret.no
Sentralbord : 22 46 80 20 (9-16 / 11-17)

ÅPNINGSTIDER

Tirs - Fre: kl. 10:00 - 16:00
Lør - Søn: kl. 12:00 - 17:00
Mandag: Stengt

Stengte dager 2020

NYTTÅR: 1.-5. jan

PÅSKE: 9.-13 april

MAI: 1, 17, 21, 31 

JUNI: 1 

JULI: 6.-31.

JUL: 23. des -3. jan

Utleie/event : Hver dag til 02:00
 

Kaféscenen 

Kun utleie 

 

 

NYHETSBREV FRA POPSENTERET

Vær først ute med spennende nyheter!

Meld deg på HER