Suksess for Popsenterets Øya-utstilling

Suksess for Popsenterets Øya-utstilling

- Dette var begynnelsen, og Øyafestivalen er fortsettelsen. Ordene tilhører Roald Stensby, som vant Nordisk mesterskap i rockesang i 1959. Den gamle rockekongen sto for den høytidelige åpningen av Popsenterets utstilling om norske rockepionerer på Øyafestivalen.

Neste helg blir det ny mulighet til å ta bildene nærmere i øyesyn – da under den store folkefesten under Løkkadagene på Grünerløkka.

Tolv av disse bildene ble stilt ut i vannspeilet i Middelalderparken sist uke, der rundt 60 000 musikkinteresserte var samlet til å nyte musikken under årets Øyafestival. Mange studerte bildene som Popsenteret hadde satt opp, og tok seg også tid til å lese de ledsagende tekstene om pionertiden i norsk rock.

Ustillingen ble åpnet av Roald Stensby, som selv vant det nordiske mesterskapet i rockesang i 1959. Mens tolv frivilllige fra Øyafestivalen sto klare til å avduke bildene, holdt Stensby en morsom og innsiktsfull tale, der han blant annet takket Popsenteret for å være med på å skape interesse rundt denne delen av den norske musikkarven.

- Vi representerte begynnelsen på en historie som fortsetter her på Øyafestivalen i dag, sa Stensby, som også fortalte den legendariske historien om den gjenstridige gitaren som ikke ville la seg knuse mot scenekanten på Jordal.

Flere medier var til stede under åpningen av utstillingen, som også representerte den offisielle starten på Øyefestivalen 2008. Interesserte kan i den forbindelse lese intervjuer med Stensby på disse nettsidene fra VG og Dagsavisen.

Om du ikke fikk anledning til å studere disse historiske bildene under årets Øyafestival, vil det være en ny mulighet for å ta dem i øyesyn under Løkkadagene. Dette er et utendørs gratisarrangement i hjertet av Grünerløkka, der Stensby vil bli intervjuet av tidligere Nye Takter-redaktør Gerd Johansen.

Arrangementet foregår fra 12 til 18, lørdag 23. august, og byr også på musikalske opptredener med bl.a. Svein Finjarn og Eigil Berg, samt det kritikerroste rockabilly-bandet Lucky Bullets.
 

KONTAKT
E-post: kontakt@popsenteret.no
Sentralbord : 22 46 80 20 (9-16 / 11-17)

ÅPNINGSTIDER

Tirs / ons / tors / fre: kl. 10:00 - 16:00
Lør - søn: kl. 11:00 - 17:00
Mandag: Stengt

Stengte dager 2020

NYTTÅR: 1.-5. jan

PÅSKE: 9.-13 april

MAI: 1, 17, 21, 31 

JUNI: 1 

JULI: 6.-31.

JUL: 23. des -3. jan

Utleie/event : Hver dag til 02:00
 

Kaféscenen 

Kun utleie 

 

 

NYHETSBREV FRA POPSENTERET

Vær først ute med spennende nyheter!

Meld deg på HER