Historisk lørdag i Musikkbyen Oslo

Historisk lørdag i Musikkbyen Oslo

Gedigen avslutningsseremoni

Det var store forventninger til den aller siste a-ha-konserten i Oslo Spektrum sist lørdag. Og de tre hovedpersonene gjorde ikke skam på verken seg selv eller sine tjuefem år som Norges ubestridte popkonger. Det var en maktdemonstrasjon som fikk det fullstappede Spektrum til å allsynge ”wave goodbye” med en aldri så liten klump i halsen. Kritikerkorpset ga sin hyllest for siste gang – og ser samtidig at en lang epoke med artikler om et norsk verdensband er over, mens de håper det vil komme nye. Vi på Popsenteret ser nå at en av de største tyngdepunktene i populærmusikkens historie virkelig er historie. De skal få sin rettmessige plass hos oss, med sine store slagere som spenner fra ”Take On Me” og ”The Sun Always Shines On TV”til ”Manhattan Skyline” og ”Foot Of The Mountain” – og et tjuetall flere. En enorm bragd som mangler sidestykke i norsk populærmusikkhistorie.


Tett og svett slutt

Kontrasten var enorm mellom dette storslagne showet med femten meter høye skjermer – og gravølet som ble drukket i den tettpakkede kjelleren i Grensen på samme tid.  Her er en rockeepoke over. Etter Merilyn og So What, kom Garage og videreførte klubben med lav takhøyde og høy musikk i rockens tegn. Og det var en både verdig og velspilt avslutning med de evige rockerne i Raga Rockers. Av band som har spilt her kan det nevnes internasjonale storheter som Arctic Monkeys, Arcade Fire, Adolescents og Earth. I tillegg har norske helter som Serena Maneesh, 120 Days, Kvelertak, St. Thomas og Datarock inntatt scenen gjennom årene.


Trofaste travere for fulle hus – med gamle og nye sanger om igjen

deLillos kan feire 25 år – men har ikke tenkt til å gi seg. Med ”Hjernen er alene”-konsert i Operaen, ny DVD og tre utsolgte kvelder på Rockefeller er de så absolutt ikke på vei ut av tiden selv om de allerede er en viktig del av historien. Den lange lista over store slagere viser hvilken tidløs kraft det ligger i deres livsanskuelser og meloditeft. Med seg på scenen hadde deLillos fått Øystein Paasche, bandets trommis i perioden 1989-2005, og den todelte konserten startet med et sett hvor deLillos spilte 10 splitter nye låter som publikum fikk med seg hjem på CD etter konserten. Platen som har fått navnet “Trist Å Være Glad” er bandets 14. album. Etter at de nye låtene var spilt, gikk de løs på en rekke av sine egne klassikere.

Det er med stor respekt vi hyller disse herrene nok en gang.


 

KONTAKT
E-post: kontakt@popsenteret.no
Sentralbord : 22 46 80 20 (9-16 / 11-17)

ÅPNINGSTIDER

Tirs - Fre: kl. 10:00 - 16:00
Lør - Søn: kl. 12:00 - 17:00
Mandag: Stengt

Stengte dager 2020

NYTTÅR: 1.-5. jan

PÅSKE: 9.-13 april

MAI: 1, 17, 21, 31 

JUNI: 1 

JULI: 6.-31.

JUL: 23. des -3. jan

Utleie/event : Hver dag til 02:00
 

Kaféscenen 

Kun utleie 

 

 

NYHETSBREV FRA POPSENTERET

Vær først ute med spennende nyheter!

Meld deg på HER