20 år med Elm Street

20 år med Elm Street

Det er ikke mange utesteder forunt å kunne feire 20 år med virksomhet, og det er i alle fall få forunt å kunne feire at de på denne tiden har oppnådd status som en institusjon i utelivet. Denne uken gjør Elm Street nettopp dette, og det med en rekke konserter. Vi snakket med mannen bak Elm Street, Petter Hafstad, som naturligvis gleder seg stort til feiringen.

- Det var ikke vanskelig å be band kan du si, begynner Hafstad, og sikter til programmet som inneholder band som Backstreet Girls, The Boys, 1349 og Exploited.

- The Boys forsøkte vi å få hit både da vi feiret 15 og 17 år, så det er vi veldig glade for at vi endelig fikk til. Det er jo nesten som å få The Clash, sier Hafstad som åpenbart har jobbet hardt for å få nettopp denne konserten til å skje.

Elm Street skulle egentlig ikke bli mer enn 20 år. Det var så lenge man kunne tillate seg å holde på med dette mente Hafstad, men det kan se ut som det har blitt noe endring i planene.

- Jeg har jo jobbet i denne bransjen i 30 år nå. Målet med Elm Street var å lage et stort gutterom, og det føler jeg at vi fikk til, sier Hafstad med et stort smil mens han ser seg rundt i lokalet.

Er det hemmeligheten altså? Eller hva tror du er årsaken til at Elm Street har blitt et så kjært sted for så mange i Oslo?

- Vi har vel aldri vært så opptatt av trender, og det tror jeg er viktig, forklarer Hafstad. Målet har aldri vært å fremme en sjanger, men en god låt. Da spiller det ingen rolle om det heter Mozart eller Motörhead.

Hafstad peker bort mot veggen som er dekket med et utvalg fra hans private vinylsamling. Der finner man alt fra Roxy Music til Mayhem.

- Vi har aldri ekskludert noen. For eksempel da ingen andre ville la Black Metal bandene spille, så lot vi de spille her, forklarer Hafstad og understreker at det ofte har blitt et sted for de som ikke har andre steder å gå.

- Men det måtte være lov å spøke med det også. Det skjedde vel at man ropte fra baren at dagens tilbud er en bensinkanne og en zippo for 10 kroner, sier Hafstad og ler.

Gjennom 20 år så har det aldri kommet noe kulturstøtte til Elm Street. Akkurat dette plager ikke Hafstad, som er stolt over hva de har oppnådd og drar frem tilfeldigheter, hardt arbeid, flaks og dyktighet som essensielle faktorer som har fått det til å gå rundt.


Elm Street 20 år – Program:

Tirsdag 2. november:

Exploited (UK), Haggis, The Barrels

Onsdag 3. november:

1349

Torsdag 4. november:

Backstreet Girls, The Viper Cult

Fredag 5. november:

The Boys (UK), Hard Luck Street

Lørdag 6. november:

Party On Elm Street - kun invitasjoner


For fullstendig program, se Elm Streets egne hjemmeside.