Yngvar Holms samling til Popsenteret

Yngvar Holms samling til Popsenteret

 

Yngvar Holm, født 1. juli 1931, er Norges første musikkjournalist innen jazz, pop og rock. Skrivekarrieren startet like etter krigen med artikler om populærmusikk i flere aviser. Som musikkjournalist er han imidlertid mest kjent fra 10 år i Morgenposten og gjennom sitt atten- årige engasjement i ungdomsbladet ”Det Nye”. Yngvar Holm er en produktiv forfatter og med stort og smått er det blitt nærmere 50 bøker. Han er også en av stifterne av Spellemannprisen, og prototypen på statuetten befinner seg i Popsenteret.

Holm er også kjent for sitt humanitære og kulturelle engasjement. Han har ledet en rekke store innsamlingsaksjoner for blant annet Norges Røde Kors, Flyktningerådet og FNs høykommisær for flyktninger. I 1990 fikk Holm Kongens fortjenestmedalje i gull, Røde Kors hederstegn (organisasjonens høyeste utmerkelse) og i 1992 Oslo bys kulturstipend. I sitt journalistiske og humanitære arbeid møtte Holm mange av tidens store stjerner innen ulike sjangre.

Gjennom et langt liv har han samlet et stort arkiv av fotografier, avisutklipp, bøker, plater og klenodier. Yngvar Holm har gitt hele denne samlingen vederlagsfritt til Popsenteret. Det er hans ønske at samlingen skal være offentlig tilgjengelig til bruk innen forskning, presse og andre medier.

Vi på Popsenteret er stolte, takknemlige og glade for å ha Yngvar som en generøs, engasjert og positiv støttespiller. 1. mars signerte han donasjonsavtalen som gir oss tilgang til en av Norges mest spennende samlinger i pop- og rocksjangeren.

KONTAKT
E-post: kontakt@popsenteret.no
Sentralbord : 22 46 80 20 (9-16 / 11-17)

ÅPNINGSTIDER

Tirs - Fre: kl. 10:00 - 16:00
Lør - Søn: kl. 12:00 - 17:00
Mandag: Stengt

Stengte dager 2020

NYTTÅR: 1.-5. jan

PÅSKE: 9.-13 april

MAI: 1, 17, 21, 31 

JUNI: 1 

JULI: 6.-31.

JUL: 23. des -3. jan

Utleie/event : Hver dag til 02:00
 

Kaféscenen 

Kun utleie 

 

 

NYHETSBREV FRA POPSENTERET

Vær først ute med spennende nyheter!

Meld deg på HER