by:Larm 2011

by:Larm 2011

Det var dag to av by:Larm 2011, og Popsenteret inviterte delegatene til en sniktitt på senteret. Popsenteret ble kjapt fylt med nysgjerrige by:Larm-delegater, og etter en runde i senteret hvor mye av innholdet var satt opp for å gi gjestene et inntrykk av hva man kan vente seg når senteret åpner. Blant annet kunne de oppmøtte få med seg en eksklusiv snikavduking av Christopher Nielsens bidrag til Popsenteret – en hel spesialdesignet vegg og et flipperspill.

Dette var det 14. by:Larm i rekken, og fjerde gangen det ble arrangert i Oslo. Årets utgave kunne blant annet by på utdelingen av den nyopprettede Nordic Music Prize i Kulturkirken Jakob. Her stakk islandske Jónsi av med prisen, for sin solodebut, “Go”. Prisen ble utdelt av Kronprins Haakon. Av de norske som var nominerte fant vi Kvelertak, Serena Maneesh og Susanne Sundfør. Sistnevnte spilte konsert i kirken rett etter utdelingen.

Kvelertak nådde ikke opp der altså, men de ble de heldige vinnerne av Statoilstipendet på hele 1 million kroner, et stipend som er opprettet for å hjelpe norske band med utenlandssatsing. Dette var første året stipendet hadde ny juryformann etter at Magne Furuholmen sa takk for seg i fjor. Turbonegers Knut Schreiner tok over hans rolle, og prisen som de tidligere årene har gått til Ida Maria og Mathias Eick Quartet, gikk altså denne gangen til det populære Stavanger-bandet.