a-ha i Oslo Konserthus

a-ha i Oslo Konserthus

a-ha er inne i sine siste to måneder som band, og det har lenge vært klart at de skulle til London 8. oktober for å fremføre debutalbumet, Hunting High And Low, i sin helhet i Royal Albert Hall. For noen uker siden ble det imidlertid klart at dette også skulle finne sted i Oslo Konserthus 4. oktober. Overskuddet fra konserten går til hjelpeorganisasjonen Mercy Ships, og med en billettpris fra 1200kr til 1800kr kan det ligge an til en fin slant til det norske sykehusskipet MS Africa Mercy.

Med seg hadde a-ha et ensemble fra Oslofilharmonien, og fremførte først Hunting High And Low fra begynnelse til slutt. Etter en liten pause kom bandet tilbake og tok like gjerne hele sitt andre album, Scoundrel Days, mens de var i gang. Med andre ord en begivenhet av de ytterst sjeldne for det utsolgte konserthuset. I publikum var blant andre Dronning Sonja, Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn.

a-ha skal de neste ukene gjøre sin siste turné rundt om i Europa, og avslutter med tre kvelder i Oslo Spektrum 2.-4. desember.

Foto: Paal Ritter Schjerven