Hva er populærmusikk?

Hva er populærmusikk?

Popsenteret skal bli populærmusikkens hus i Oslo, men hva er egentlig populærmusikk. Begrepet kan tolkes i alle retninger, og derfor har vi spurt flere artister hva de selv mener om saken. Saken vil oppdateres med nye artister med jevne mellomrom.


“Populærmusikk handler om musikk som noen liker, i motsetning til musikk som ingen liker som jeg da regner som upopulær musikk. Men populærmusikk er den musikken som faktisk noen liker. Kanskje en kontroversiell tolkning, men det er det jeg legger i det.”

- Egil Hegerberg, Bare Egil Band/Black Debbath/Hurra Torpedo


“Populærmusikk for meg, det er en låt som de fleste kan kunne like. Det er ikke sær musikk, og er ikke utgreininger av sjangerne. Det er en god følelse og fine melodier – dét er populærmusikk.”

- Cato Sundberg, Donkeyboy

 

“Det handler om melodi, melodi, melodi og atter melodi, og melodi og fengende rytmer – rytmer du elsker og melodi satt i et eller annet tåpelig system som du selv synes er vakkert og interessant.”

- Emil Nikolaisen, Serena Maneesh


”Populærmusikk for meg blir å skvise ut det mest catchy av det man er insipirert av, få frem det beste i melodier, det beste i akkorder, det beste i låtform og koke det ned til et catchy produkt.”

- Martin Horntvedt, Jaga Jazzist


Foto: Marcel Lelienhof 2009