Skål for Riksscenen

Skål for Riksscenen

Torsdag 9. september var det duket for offisiell åpning av Riksscenens flotte nye fasiliteter på Schous Plass på Grünerløkka. Senteret er nå åpnet for publikum og utøvere av internasjonal folkemusikk, joik og folkedans. Popsenteret var selvfølgelig tilstede for å feire begivenheten sammen med sine gode naboer.

De to siste ukene har det vært ekstra mye aktivitet og forberedelser i både Popsenteret og Riksscenens lokaler. Popsenteret hadde alle sine 4 etasjer på utlån til Riksscenen og bransjetreffet Folkelarm forrige helg. Folkelarm tjuvstartet under åpningsforestillingen ved at Sigrid Moldestad fikk tildelt prisen som Årets Folkemusiker av kulturminister Anniken Huitfeldt, og selve festivalen satte i gang umiddelbart etter åpningen. Publikum kunne i helgen få kjøpe billetter til x antall konserter i regi av Folkelarm, mange avholdt i Riksscenens storstue, samt flere på de mindre scenene i den luftige kjelleretasjen med den stilige baren. Bransjetreffet var godt besøkt og det var konserter på Schous fra morgen til kveld denne helgen.

Det var super stemning under hele åpningsarrangementet, en forestilling som representerte en variasjon og bredde vi gleder oss til å følge med på videre. Det var også stas å endelig se lokalene i bruk, noe som inspirerte til mange morsomme idéer som kan brukes på et senere tidspunkt når det igjen blir aktuelt med et åpningsarrangement i Schous Kulturbryggeri.

Vi på Popsenteret ønsker våre gode naboer lykke til med programmet fremover og ser frem til en begivenhetsrik høst sammen på senteret. Hele høstprogrammet finner du hos Riksscenen.

Foto: Steinar Buholm