Renegat

Renegat

“Renna” var en av Oslos store undergrunnsklubber på begynnelsen av 80-tallet, og lå omtrent der hovedinngangen av Oslo City er i dag. Lokalet var ikke spesielt egnet for konserter, og lyden var heller ikke allverden, men inspirert av mørke klubber i London og New York og med offensiv bookingpolicy ble Renegat et sårt tiltrengt tilskudd for en på den tiden ellers ganske daff musikkby.

Mange skal ha mistet hørselen etter konserten med Jesus & Mary Chain. De spilte to dager på rad i mai 1985, begge på cirka 20 minutter hver. Forut for den første gigen hentet bandet ut raideren før konserten. Det var en kasse whisky, noe som medførte at bassisten snublet inn på scenen og brakk halsen på bassen uten å legge merke til det. I følge øyenvitner var det heller ingen som hørte noen forskjell i lydveggen til britene.

Her spilte også artister som Imperiet, Meteors, Butthole Surfers, Poison Girls, Blaine L. Reininger, Leather Nun og Shockabilly, og stedet ble dessuten hjemmebane for norske artister som Backstreet Girls, Femi Gange, Babij Jar og Jokke & Valentinerne.

Etter at Renegat stengte våren 1986 ble klubbben Uptight etablert på samme sted i en overgangsfase, før området ble omgjort til dagens shoppingmekka.