Ratz

Ratz

Oslo hadde ikke det store tilbudet for klubbvankerne utover på 70-tallet, selv om punkscenen blomstret på steder som Lysthuset og Safety Pin. Ting begynte for alvor å røre på seg igjen utover i 1980-årene, og blant de første nye musikklubbene var Ratz.

Våren 1983 startet Kai Jarre og Tom Skjeklesæther klubben i lokalene til Studio 26 i Universitetsgaten. I et par års tid var Ratz et fast mandagstilbud og tilbød band som ellers ikke hadde noen steder å opptre i byen. De to var tidlig ute med å fange opp det som rørte seg av alternative strømninger, særlig fra USA. Slik var det mulig å få sett blant andre Los Lobos, The Dream Syndicate, Green On Red og Violent Femmes på en intim scene – og tidlig i sine karrierer. Her var også The Cult, Jonathan Richman, Lords of the New Chuch og Hanoi Rocks, i det hele tatt en imponerende serie av tidsriktig rock som bidro til å gjøre mandagene lystigere i Oslo. Ratz appellerte nok særlig til de yngre musikkinteresserte som var utenfor etablissementet.

Olav Thon overtok bygget i 1985, noe som førte til at eieren Tage Christensen ga seg og Jarre/Skjeklesæther sluttet i solidaritet. De to siste bandene som ble booket inn av Ratz var ingen ringere enn The Gun Club og R.E.M. Disse konsertene ble flyttet opp til nystartede Circus på Chateau Neuf.

Jarre fortsatte konsertvirksomheten i samme ånd på Vikateatret, med artister som Sisters of Mercy, Alan Vega, Nico og True West på programmet. Da shoppingområdet spiste opp Vikateatret fortsatte Jarre en tid med konserter på Beach Club, også det på Aker Brygge.

– Ratz var en fin arena å sette band som vi hadde lyst til å jobbe med. Vi fulgte egentlig bare vår egen smak, og likte band som det egentlig var umulig å booke inn andre steder i byen. (Kai Jarre)

KONTAKT
E-post: kontakt@popsenteret.no
Sentralbord : 22 46 80 20 (9-16 / 11-17)

ÅPNINGSTIDER

Tirs - Fre: kl. 10:00 - 16:00
Lør - Søn: kl. 12:00 - 17:00
Mandag: Stengt

Stengte dager 2020

NYTTÅR: 1.-5. jan

PÅSKE: 9.-13 april

MAI: 1, 17, 21, 31 

JUNI: 1 

JULI: 6.-31.

JUL: 23. des -3. jan

Utleie/event : Hver dag til 02:00
 

Kaféscenen 

Kun utleie 

 

 

NYHETSBREV FRA POPSENTERET

Vær først ute med spennende nyheter!

Meld deg på HER