Down Town Key Club

Down Town Key Club

For mange var det et hardt slag da Metropol Jazz Center måtte stenge dørene sommeren 1965. Riktignok var Club 7 begynte å røre på seg, men stedet var ennå ikke blitt det fenomenet det etter hvert skulle bli.

Nok en gang trådte medlemmene i Big Chief Jazzband reddende til – og valgte denne gang sentralt beliggende Universitetsgaten 26 som lokale. Det var Eivind Solberg som tok initiativ til å leie tredje etasje i denne bygningen, som gjennom årene har huset restauranter som Ribo, Humla og Barock.

Navnet til den nye klubben ble ”Down Town”, etter en stor hit med Petula Clark dette året. ”Key Club”-delen av navnet spilte på en gimmick, der klubbens medlemmer fikk tildelt egne nøkler, slik at de selv kunne låse seg inn i lokalet. Konseptet ble svært populært, og fikk senere avleggere i Tromsø, Skien, Sandefjord og Kristiansand.

Stedet bød på mye kvalitetsmusikk, og kunne også skilte med en høy andel kjendiser, som på den tiden var et nytt begrep her hjemme. Dette opplegget viste seg å være uvanlig slitesterkt: Fra høsten 1965 til 1985 holdt Solberg det gående, samtidig som han etter hvert startet restauranten Storyville i kjelleren. Hele tiden var Big Chief Jazzband stedets husband, med sine svært populære torsdagskvelder.

Like bra gikk det ikke da Down Town måtte flytte til Møllhausen-gården på Karl Johan. Den nye klubben fikk ikke skjenkerett, og måtte kaste inn håndkleet etter et halvt års drift i 1986.

Ill: Wikimedia Commons

KONTAKT
E-post: kontakt@popsenteret.no
Sentralbord : 22 46 80 20 (9-16 / 11-17)

ÅPNINGSTIDER

Tirs - Fre: kl. 10:00 - 16:00
Lør - Søn: kl. 12:00 - 17:00
Mandag: Stengt

Stengte dager 2020

NYTTÅR: 1.-5. jan

PÅSKE: 9.-13 april

MAI: 1, 17, 21, 31 

JUNI: 1 

JULI: 6.-31.

JUL: 23. des -3. jan

Utleie/event : Hver dag til 02:00
 

Kaféscenen 

Kun utleie 

 

 

NYHETSBREV FRA POPSENTERET

Vær først ute med spennende nyheter!

Meld deg på HER