Elm Street-klenodier til Popsenteret

Elm Street-klenodier til Popsenteret

Som det ble kjent i høst var Elm Streets siste time kommet nyttårsaften. Etter 21 år med de mest vågale konsertene, den friskeste pilsen og sureste kaffen har grunnlegger og eier, Petter Hafstad, låst døra. Mange storheter har svettet på scenen i Dronningens gate, deriblant Backstreet Girls, Mayhem, Raga Rockers, Dimmu Borgir, Jokke og Valentinerne, Madrugada, Motorpsycho og Turbonegro.


Donerer bort avisveggen
Nå donerer Hafstad flere godbiter til Popsenteret – kanskje aller størst; den berømte avisveggen med forsider fra musikkmagasinet New Musical Express. Collagen i sin helhet måler 11 meter i bredden og representerer ikke bare rockens historie, men også hvordan artister, toner og tekster har påvirket norsk rock og livescenene i Oslo.

 

– Veggen har bygget seg opp i takt med artistene og musikkbildet, og med tiden blitt svært symbolsk for Elm Street som scene, forklarer Hafstad.

– Den store påvirkningen fra engelsk og amerikansk opprør har lagt grunnlaget for hele musikkbildet vi ser i Oslo og i Norge i dag, og det minner veggen en om til en hver tid.

 

Stort for alle
Kunsterisk leder ved Popsenteret, Paal Schjerven, setter stor pris på gaven.


– Elm Street har vært en bauta for rockesjangeren, i lite format, men med et viktig og trofast publikum.


Hafstad understreker at gleden er gjensidig.


– Å gi veggen til Popsenteret er ikke bare flott for å vise historie og bevare minnene. Det skal jo også sies at det rent personlig er en bragd for meg å ha skapt og bidratt til noe så viktig at det får plass på museum. Dette er stort.

 

Vi er glade for å kunne la Elm Street leve videre på Popsenteret. Petter Hafstads gaver er de første fysiske bidragene til det som skal utgjøre vår neste store temautstilling, nemlig Den forbudte musikkbyen Oslo.

KONTAKT
E-post: kontakt@popsenteret.no
Sentralbord : 22 46 80 20 (9-16 / 11-17)

ÅPNINGSTIDER

Tirs - Fre: kl. 10:00 - 16:00
Lør - Søn: kl. 12:00 - 17:00
Mandag: Stengt

Stengte dager 2020

NYTTÅR: 1.-5. jan

PÅSKE: 9.-13 april

MAI: 1, 17, 21, 31 

JUNI: 1 

JULI: 6.-31.

JUL: 23. des -3. jan

Utleie/event : Hver dag til 02:00
 

Kaféscenen 

Kun utleie 

 

 

NYHETSBREV FRA POPSENTERET

Vær først ute med spennende nyheter!

Meld deg på HER