Elvebakken VGS på besøk

Elvebakken VGS på besøk

I ukene 15 - 17 kan videregående skoler i Oslo besøke Popsenteret gjennom Den kulturelle skolesekken. Som første besøkende klasse under dette tilbudet var elever fra linjene Interiør og Utstillingsdesign ved Elvebakken videregående skole. Vi slo av en prat med både lærere og elever for å høre litt om hvorfor de valgte å besøke Popsenteret og hva de synes om opplevelsene.


Ukjent norsk musikk

En av elevgruppene som jobbet med oppgaver rundt samfunnskritikk opplevde at det var flere ting som overrasket dem. Gruppen bestod av Marie, Aksel, Maria og Bao.


– Før vi kom hit trodde jeg det handlet om popmusikk fra hele verden, men skjønte jo raskt at det kun handler om norsk musikk. Egentlig veldig gøy, for da får man se og høre ting fra artister man ikke visste om en gang, sier Marie.

– Vi kunne heller ikke svarene fra før på noen av oppgavene, så vi har jo lært litt nytt, supplerer Bao.

 


Engasjerende og inspirerende

 Lærerne Mone, Ingrid og Trond hadde funnet seg til rette i Tidsmaskinrommet. Ved spørsmål om hvorfor de hadde valgt å benytte seg av muligheten til å besøke Popsenteret, var de svært samstemte:

– Med tanke på at vi underviser elevene våre i utstillingsdesign og interiør er Popsenteret det perfekte sted å besøke. I tillegg har vi noen svært musikkinteresserte elever som dette opplegget passer bra for, sier Mone.

– Dette er veldig engasjerende, og gir mye spennende til ettertanke og er ikke minst stor inspirasjon for både oss og elevene, legger Trond til.

– Alt man ser og opplever her kan knyttes til så mange fagområder i skolen; samfunnshistorie, musikk, stilhistorie og kultur. Å komme tilbake til skolen etter en så god opplevelse og kunne diskutere med elevene ”hvorfor har vi hatt det så gøy”, gir mye innsikt i fagsammenheng med tanke på hva som skal til for å engasjere et publikum.


Fra venstre: Ingrid, Mone og Trond.

– Noe av det beste her er at man som besøkende er så aktiv. Gjennom skjermene og studioene skaper man i stor grad sin egen opplevelse og alt er tilrettelagt for nettopp det. Man er ikke bare mottaker av masse informasjon, men delaktig under hele besøket, påpeker Ingrid begeistret.

– Her er det virkelig noe for alle. Jeg vil anbefale dette til folk i alle aldre og ikke minst foreldre, både i sammenheng med jobb og fritid, avslutter Mone.


Positiv opplevelse

Marie, Aksel, Maria og Bao har i mellomtiden vært i studio og spilt inn reggae-cover av DumDum boys, og storkoser seg i fotorommet. Så hvordan har opplevelsen vært?

– Popsenteret er visuelt veldig flott og er fin inspirasjon for oss som går på Utstillingsdesign. Det finnes jo mange sammenhenger mellom billedkunst og musikk, poengterer Aksel.

– Mmh, og man tenker litt mer på hvilken betydning musikk faktisk har, sier Marie.


Så dette har vært en bra opplevelse?


– Absolutt! Også er det jo gøy å gjøre noe sammen utenfor skolen. Man kommer litt tettere på hverandre.


Fra venstre: Maria, Marie (liggende), Aksel og Bao.

 

KONTAKT
E-post: kontakt@popsenteret.no
Sentralbord : 22 46 80 20 (9-16 / 11-17)

ÅPNINGSTIDER

Tirs - Fre: kl. 10:00 - 16:00
Lør - Søn: kl. 12:00 - 17:00
Mandag: Stengt

Stengte dager 2020

NYTTÅR: 1.-5. jan

PÅSKE: 9.-13 april

MAI: 1, 17, 21, 31 

JUNI: 1 

JULI: 6.-31.

JUL: 23. des -3. jan

Utleie/event : Hver dag til 02:00
 

Kaféscenen 

Kun utleie 

 

 

NYHETSBREV FRA POPSENTERET

Vær først ute med spennende nyheter!

Meld deg på HER