SeniorPop til stor applaus

SeniorPop til stor applaus

Popsenterets tilbud vokser stadig, og denne uken ble «Seniorpop» lansert. Tilbudet er en musikkhistorisk reise for de som var unge da rocken kom. Den musikken som treffer deg i ungdomstiden blir værende med deg resten av livet, og nettopp dette skal hentes frem i SeniorPop.


Fra skeptiker til entusiast
Det er onsdag formiddag, og Popsenteret har fått besøk av Grünerløkka seniorsenter og Pensjonistforbundet, som de aller første til å delta på SeniorPop. Selverklært skeptiske til hva de skal være med på, starter de omvisningen gjennom Popsenterets historievandring. Men det tar ikke lange tiden før peking, kommentarer og gledesrop strømmer på. Ved minnestasjonene, som byr på artist-arkiver med bilder, filmsnutter, låter og biografier, bygger det opp til allsang, klapping og sving på både føtter og hofter. Kommentarene lar ikke vente på seg.
 

   – Jeg var der i firrogfemti!
   – Club 7 jo!
   – Åh, jeg husker meg selv i den fine kjolen på vei inn til byen for å dra og danse på Rondo!
   – Woho - hør på dette a!
 

En som virkelig ikke er redd for å vise entusiasmen sin er Gerd. Lystig danser hun mellom de digitale skjermene mens hun nynner fornøyd til gamle slagere som vennene leter frem i arkivet.

    – Sang og musikk har vært en del av livet fra jeg var en neve stor. Da radioen kom med frigjøringa var jeg 8 år, og musikken kom endelig ut i huset. Når jeg hører musikk nå kan jeg bare ikke stå rolig, bryter hun ut entusiastisk og svinger elegant rundt på gulvet.
 

   – Jeg drømmer meg helt bort og det klør i hele kroppen. Her kan man jo være fra tidlig på morran til seint på kveld!Stjerne for en dag
Rundt innspillingsstudioene, som inneholder både gamle og nye hits, blir stemmene stadig høyere og flere. LilleBa har tatt utfordringen om å spille inn en låt i studio. Valget har falt på Prøysens «Du skal få en dag i morgen», og her er ingen blyghet. Med en hel gjeng presset sammen rundt henne, stemmer hun i så det ljomer over hele etasjen.
 

   – Nå er jeg stjerne! roper LilleBa idet sangen er lagret, til stor applaus fra alle rundt.

   – Vet du, akkurat nå er jeg i hvert fall under 34 altså. Dette er jo bare helt fantastisk!

 
Gerd og LilleBa bryter ut i latter over LilleBas sangprestasjoner
 

Målrettet strener hun videre til 3. etasje, der fotostudio og design av platecover står på planen.  Med gitar over skulderen og gliset på plass, går blitzen, og knips – bilde til eget platecover er klart! Designet utformes og låta mikses på berøringsskjermene. Latteren sitter løst hos hele gruppa.
 

   – Ja, dette hadde jo ikke vært noe gøy hvis jeg faktisk kunne synge! utbryter, LilleBa.

 
 

Tidsreiser og gode historier
Tidsmaskinrommet ved siden av er etter hvert fylt til randen, mens interiør, bilder og musikk skaper livlige og morsomme diskusjoner. På skjermen kan man velge tiår fra 1905 til 2005, og rommets gjenstander og interiør endres flittig.

– Denne tidsmaskinen er jo praktfull. Alt er så lett å forstå og morsomt å trykke på. Ikke nødvendig å forklare det en gang. Man ser jo piler og trykker med fingeren, så det er jo ikke noe problem. Det skjønner jo alle!
 

Daglig leder, Mette Wenche Larsen, må ringe til seniorsenteret og gi beskjed om at de ikke rekker tilbake til avtalt tid.
 

– Vi er fortsatt ikke ferdige her, sier hun og avslutter samtalen med et smil.
 

Hun kan bekrefte at gruppen i forkant av besøket har vært ganske skeptiske, men bekrefter at akkurat nå, ved fotostudio og Tidsmaskinrommet, er det helt klart at de er her for egen interesse og glede.


– Dette er rett og slett bare veldig vellykka.

 
Tidsmaskinrommet ble testet ivrig
 

Den følelsen
Som testgruppe får deltagerne oppsummere og gi tilbakemeldinger ved endt omvisning, og mange deler villig beskrivelser og opplevelser. Noen bemerker den umiddelbare gjenopplivingen av minner, andre kombinasjonen av musikk, bilder og historiske gjenstander.
 

   – Alt dette kombinert i en setting som dette ga meg den store følelsen! sier en.

   – Nesten litt som på tivoli! supplerer en annen.

   – Noe av det fine med dette er å være i bevegelse. Her står man ikke bare på ett sted og ser, man beveger seg og gjør ting i stedet!
 

Lilleba, superstjernen uten blyghet, reiser seg opp, peker på magen sin og sier

   – Det sitter her et sted, også bobler det oppover. Jeg vet ikke helt hva det er, men jeg kjenner at jeg lever!
 

   – «Glede» kalles det! roper en av de andre muntert.
 

   – Nå skulle vi bare hatt litt kaffe og konjakk, så er dagen komplett, flirer en eldre herre, og høster anerkjennende nikk og smil.

 

 

Tilbudet SeniorPop er beregnet for alle over 60. Det baserer seg på gruppeomvisninger (ca. 15 pers), og arrangeres tirsdag – fredag hver uke. Spørsmål om opplegget og bookinger kan sendes til senior@popsenteret.no. Popsenteret feirer med introduksjonspris ut året: 800 kr per gruppe.