Ungdomsskole

Ungdomsskole

Omvisningene varer 60 eller 120 minutter. Se varighet under hvert opplegg. Priser, booking og andre praktiske opplysninger til høyre.

Følgende opplegg tilbys ungdomsskolen (8. - 10. klasse):

FUZZ 120 min Hva ville rocken vært uten fuzzgitar? Eller elektronika uten synthen? Gjennom denne omvisningen får  elevene anledning tiil å studere sammenhenger mellom teknikk og musikk. 
Les mer her

FUZZ

60 min Formidleren vil gi deg et spennende innblikk i musikkteknologiens historie. Etterpå kan elvene museet og instrumentparken på egenhånd. NB: inkluderer ikke tid i innspillingsstudio.
Les mer her

STUDIOINNSIPILLING OG FOTOSHOOT

60 min Vær stjerne for en dag i våre studioer og lev ut dine sangdrømmer. Ta på deg favorittkostymet og forfør kameraet med ditt smil.
Les mer her
HVOR GÅR GRENSEN? Meninger, makt, musikk 120 min KUN GJENNOM DEN KULTURELLE SKOLESEKKEN
Har drøye poptekster innvirkning på måten vi snakker til hverandre i skolegården?I hvilken grad bryr vi oss om tekstene vi hører og hvor går grensen i ytringsfrihetens navn?Denne omvisningen inviterer til refleksjon og diskusjon, og oppmuntrer til å bli bevisst sin egen toleransegrense
Les mer her

 

FUZZ
Teknologiske nyvinninger har til enhver tid hatt stor betydning for populærmusikken  - helt fra man for første gang klarte å ta opp lyd på 1870-tallet og frem til i dag med musikken tilgjengelig på mobiltelefonen. I teknologiens kjølvann følger nye muligheter, men også utfordringer, og gjennom hele historien kan man se hvordan samtidens teknologi gjenspeiles i det musikalske uttrykket.
Elevene jobber med problemstillinger knyttet til teknologiens påvirkning på hvordan man opplever og skaper musikk. Det hele avsluttes med at elevene selv får anledning til å studere og eksperimentere med forholdet mellom lyd og teknologi. 

Varighet: 120 minutter / 60 minutter: inneholder en kortere introduksjon til temaet, og utforskning av museet på egenhånd.

 

STUDIOINNSPILLING OG FOTOSHOOT
I løpet av én time blir elevene delt i grupper og må sammen skape sitt eget band-image, spille inn sin egen versjon av en hitlåt, ta bandbilde med stjernekostymer og designe sitt unike platecover. Gjennom aktiviteter og samarbeid får gruppene et innblikk i hva som ligger bak musikken vi lytter til hver dag. Etter besøket kan låter og bilder lastes ned fra egen bruker på vår hjemmeside på Min side.

Varighet 60 minutter

 

Skoleomvisning gjennom Den Kulturelle Skolesekken skoleåret 2019/2020
HVOR GÅR GRENSEN? Meninger, makt, musikk
for 9. og 10. trinn
Populærmusikk er en viktig ytringskanal. Den kan vekke og bevisstgjøre og bli stående som en viktig kommentar i samfunnsdebatten, men kan den også virke manipulerende og påvirke oss i negativ retning? Har for eksempel popidolers tekster innvirkning på måten vi snakker til hverandre i skolegården? I denne omvisningen diskuterer vi hvor langt det er riktig å gå i kunstens og ytringsfrihetens navn, og ønsker med dette å gjøre ungdom mer bevisst sin egen toleransegrense.

Varighet: 120 minutter
NB: Bestilling: sendes direkte til DKS


Husk! Alle skolebesøk må bookes på forhånd: skole@popsenteret.no
Oppgi ønsket dato, tid, opplegg, varighet, antall elever og klassetrinn i e-posten.
 

PRAKTISKE OPPLYSNINGER:

Tid: Tirsdag - fredag
Antall: Maks 30 elever pr gruppe / formidler
Pris: Ta kontakt med skole@popsenteret.no 
 

* Osloskoler har gratis tilbud om omvisning på inntil èn time. 

* Det er ønskelig at to lærere følger klassen

SKOLEOMVISNING

Klikk for å sende forespørsel om Skoleomvisning

ÅPNINGSTIDER

Tirs / ons / fre: kl. 10:00 - 16:00
Torsdag: kl. 10:00 - 19:00 
Lør - søn: kl. 11:00 - 17:00
Mandag: Stengt

Stengte dager 2020

NYTTÅR: 1.-5. jan

PÅSKE: 9.-13 april

MAI: 1, 17, 21, 31 

JUNI: 1 

JUL: 23. des -3. jan

Utleie/event : Hver dag til 02:00
 

Kaféscenen 

Kun utleie 

 

 

NYHETSBREV FRA POPSENTERET

Vær først ute med spennende nyheter!

Meld deg på HER