Ungdomsskole

Ungdomsskole

Omvisningene varer 60 eller 120 minutter. Se varighet under hvert opplegg. Priser, booking og andre praktiske opplysninger til høyre.

Følgende opplegg tilbys ungdomsskolen (8. - 10. klasse):

FUZZ 120 min Hva ville rocken vært uten fuzzgitar? Eller elektronika uten synthen? Gjennom denne omvisningen får  elevene anledning tiil å studere sammenhenger mellom teknikk og musikk. 
Les mer her

FUZZ

60 min Formidleren vil gi deg et spennende innblikk i musikkteknologiens historie. Etterpå kan du velge om du vil prøve deg som musiker i instrumentavdelingen vår eller synge i studio.
Les mer her

STUDIOINNSIPILLING OG FOTOSHOOT

60 min Vær stjerne for en dag i våre studioer og lev ut dine sangdrømmer. Ta på deg favorittkostymet og forfør kameraet med ditt smil.
Les mer her
HISTORIEN OM OSS 120 min Gjennom dette opplegget får elevene en innføring i populærmusikkens utvikling fra 1905 og frem til i dag og vi snakker også om musikk som en samlende kraft. De får spille inn en egen låt i studio og lage tilhørende platecover.
Les mer her

 

FUZZ
Teknologiske nyvinninger har til enhver tid hatt stor betydning for populærmusikken  - helt fra man for første gang klarte å ta opp lyd på 1870-tallet og frem til i dag med musikken tilgjengelig på mobiltelefonen. I teknologiens kjølvann følger nye muligheter, men også utfordringer, og gjennom hele historien kan man se hvordan samtidens teknologi gjenspeiles i det musikalske uttrykket.
Elevene jobber med problemstillinger knyttet til teknologiens påvirkning på hvordan man opplever og skaper musikk. Det hele avsluttes med at elevene selv får anledning til å studere og eksperimentere med forholdet mellom lyd og teknologi. 

Varighet: 120 minutter / 60 minutter: inneholder en kortere introduksjon til temaet, og utforskning på egenhånd.

 

HISTORIEN OM OSS
Gjennom dette opplegget får elevene en innføring i populærmusikkens utvikling fra 1905 og frem til i dag, og sammenhengen mellom musikken og samfunnsutviklingen for øvrig tydeliggjøres. At elevene også selv får prøve seg som artister er et inspirerende og bevisstgjørende ledd i omvisningen. Klassen deles i band, og hver gruppe får både synge inn en låt i studio og designe sitt eget platecover. Både sang og platecover kan lastes ned fra Popsenterets hjemmesider etter omvisningen på Min side.

Varighet 120 minutter

 

STUDIOINNSPILLING OG FOTOSHOOT
I løpet av én time blir elevene delt i grupper og må sammen skape sitt eget band-image, spille inn sin egen versjon av en hitlåt, ta bandbilde med stjernekostymer og designe sitt unike platecover. Gjennom aktiviteter og samarbeid får gruppene et innblikk i hva som ligger bak musikken vi lytter til hver dag. Etter besøket kan låter og bilder lastes ned fra egen bruker på vår hjemmeside på Min side.

Varighet 60 minutter


Husk! Alle skolebesøk må bookes på forhånd: skole@popsenteret.no
Oppgi ønsket dato, tid, opplegg, varighet, antall elever og klassetrinn i e-posten.
 

PRAKTISKE OPPLYSNINGER:

Tid: Tirsdag - fredag
Antall: Maks 30 elever pr gruppe / formidler

Pris:
60 min: 1500 kr
90 min: 2250 kr
120 min: 3000 kr

Gratis inngang for Oslo-skoler


* Det er ønskelig at to lærere følger klassen

SKOLEOMVISNING

Klikk for å sende forespørsel om Skoleomvisning

ÅPNINGSTIDER

Tirs / ons / fre: kl. 10:00 - 16:00
Torsdag: kl. 10:00 - 19:00
Lør - søn: kl. 11:00 - 17:00
Mandag: Stengt

Stengte dager 2019

PÅSKE : 18.-22. april

MAI: 1, 17, 30.

PINSE: 9.-10. juni

JUL :  23.-31. desember

Stengte dager 2020

NYTTÅR: Januar 1.-3.

Utleie/event : Hver dag til 02:00
 

Café Lille Oslo

Tir - fre : kl. 11:00 - 16:00
Lør - søn: kl. 12:00 - 17:00

 

 

 

 

 

 


 

 

Hold deg oppdatert med vårt Nyhetsbrev