Alf Prøysen 100 år - 1914-2014

Alf Prøysen 100 år - 1914-2014

Se høstens program i PDF-format her.

Last ned regler for sangkonkurransen her.

Prøysens 100-års jubileum står i fokus i høst. Sangene og fortellingene hans er folkeeie, like aktuelle i dag som da de ble skrevet. Prøysens tekster synliggjør hverdagen slik den er for "folk flest" og toner ned skillet mellom liten og stor, fattig og rik. Det gjør dem lette å kjenne seg igjen i.

Vi har alle et forhold til Prøysens sanger og fortellinger. Hvem husker ikke barnetimen på radio eller Bolla Pinnsvin på NRK Super? Nå får du både gjenhør og gjensyn med noen av de originale innspillingene og utgivelsene, og samtidig et innblikk i hvordan andre artister har latt seg inspirere til nytolkning av Prøysens sanger.

At Popsenteret er en aktiv arena bærer også denne høsten preg av. Her blir det workshops, "blåbærtur" og sangstund for de yngste og vi inviterer alle til å spille inn sine helt særegne Prøysen-versjoner i studioene våre. Og er du mellom 6 og 12 år kan du sende inn bidraget til høstens store konkurranse!

Vår Prøysen-markering sparkes i gang med en ekstra super familiedag 28. september og avsluttes med en stor Prøysen-konsert 30. november, der Elling Borgersrud fra Gatas Parlament, Heidi Gjermundsen Broch og vinnerne av høstens konkurranse opptrer. Elin Prøysen kommer også på besøk i løpet av høsten, - noe vi er spesielt stolte av! Prøysens brede appell gjenspeiler seg også i høstens omvisningstilbud. Sjekk kalenderen og merk deg dine favoritter!

Prosjektet støttes av Prøysenfest.