Flere temaomvisninger til høsten.

Flere temaomvisninger til høsten.

Les Embret Rogneruds artikkel i Ballade.no om vår nye satsning på temaomvisninger og babyomvisninger høsten 2016: 
 
"Formidlingsleder ved Popsenteret, Eva Krøger, kaller senterets prioritering for «en storsatsing på omvisninger».
– Vi er i gang med en rekke temaomvisninger som finner sted på faste dager hver uke. Disse omvisningene er spissa og går mer i dybden, sier Krøger.
Samtidig kommer Popsenterets nye strategi som et resultat av en anstrengt økonomisk situasjon over lengre tid. Dagsavisen skrev så sent som i fjor høst at senteret «ble reddet» av det nye byrådet i Oslo.
– Vi er nødt til å gjøre noen tøffe prioriteringer. Med begrensende muligheter til å sette opp store utstillinger i år, har vi valgt å samle ressursene om neste års utstillingssatsing og bruker dette året til å løfte frem den faste utstillingen, sier daglig leder Inger Bertelsen. (...)
 
– Omvisninger ligger i oppdraget
Grepet Popsenteret gjør er å vektlegge omvisningsformen i enda større grad enn tidligere. Popsenteret har arrangert gruppeomvisninger siden oppstarten i 2011. I fjor arrangerte senteret 450 omvisninger, blant disse var en rekke gruppeomvisninger for skolene i Oslo og Akershus gjennom Den kulturelle skolesekken.Forskjellen fra og med mai i år er at senteret ønsker å presentere tematiske «dypdykk» i den faste utstillingen om norsk popmusikk også for et allment publikum. Daglig leder Inger Bertelsen peker på at oppdraget ikke er avgrenset til å lage utstillinger. Hun kaller Popsenteret for «mer publikums- enn samlingsorientert».
 
– Som museum har vi et klart oppdrag – nemlig å formidle norsk populærmusikk gjennom mer enn 100 år på en forståelig og interessevekkende måte. Dette gjør vi både gjennom faste og skiftende utstillinger, og ikke minst gjennom et bredt omvisningstilbud, sier hun.
 
Setter musikk i kontekst 
Temasatsingen til Popsenteret baserer seg på at omvisere og formidlingsledelsen hver måned velger ut et nytt tema. De tre første omvisningene dreier seg alle om å sette musikk i kontekst. Tidligere i vår presenterte senteret en egen omvisning som tok utgangspunkt i coveret og musikkvideoens betydning for artistenes kommersielle suksess.
 
I den hittil siste omvisningen forteller omviserne om norsk musikks utvikling i lys av de teknologiske formatene «fra voks til Web». Med skoleelever i Oslo i tankene har Popsenteret også laget omvisningen «Mitt lille land», som tematiserer musikkens sosiale funksjon etter 22. juli. Senteret ønsker at temaomvisningene skal skape grunnlag for diskusjoner og få folk til å stille spørsmål ved daglige lyttevaner. (...)"
 
 

Les hele artikkelen: http://www.ballade.no/sak/sabbatsar-med-manus/

KONTAKT
E-post: kontakt@popsenteret.no
Sentralbord : 22 46 80 20 (9-16 / 11-17)

ÅPNINGSTIDER

Tirs - Fre: kl. 10:00 - 16:00
Lør - Søn: kl. 12:00 - 17:00
Mandag: Stengt

Stengte dager 2020

NYTTÅR: 1.-5. jan

PÅSKE: 9.-13 april

MAI: 1, 17, 21, 31 

JUNI: 1 

JULI: 6.-31.

JUL: 23. des -3. jan

Utleie/event : Hver dag til 02:00
 

Kaféscenen 

Kun utleie 

 

 

NYHETSBREV FRA POPSENTERET

Vær først ute med spennende nyheter!

Meld deg på HER