Lyst til å jobbe hos oss?

Lyst til å jobbe hos oss?

Er du den rette? Popsenteret søker nå butikksjef i PopShop, prosjektkoordinator, publikumsverter og skiftleder. 

Popsenteret er et prisbelønnet, interaktivt museum for norsk populærmusikk med et bredt tilbud av aktiviteter, utstillinger og omvisninger for gjester i alle aldre. Utleiefasiliteter og tilpassede formidlingskonsepter tilbys kultur-, organisasjons- og bedriftsmarkedet. Tilbudet spenner fra fagkonferanser, workshops og eventer til lanseringer og konserter. Museet ligger sentralt ved Schous plass ved Grünerløkka.
 

 

Butikksjef for PopShop

PopShop er Popsenterets museums- og gavebutikk. Her finnes musikk, bøker, instrumenter, produkter til barn, egenproduserte T-shirts og andre musikkrelaterte produkter. Butikken og resepsjonsområdet ligger i museets 1. etasje og er således det første publikum møter.
 
Ansvarsområder
- Publikumshåndtering
- Drift og videreutvikling av butikk og resepsjon m/billettsalg med basis i gjeldende konsept
- Innkjøp og salg av butikkprodukter
- Forretnings- og budsjettansvar
- Diverse administrative oppgaver knyttet til publikum, kundeforespørsler mm.
 
Arbeidsoppgaver
- Sørge for publikums positive førsteinntrykk gjennom tilstedeværelse, oppmerksomhet og informasjon
- Billett- og varesalg
- Utvikle forretningsstrategi, foreslå og gjennomføre markeds- og publikumsaktiviteter
- Varekjøp
- Sentralbord
- Administrative oppgaver som fakturering, rutiner, kasseoppgjør, kundeforespørsler mm
- Innkjøp av rekvisita til drift og administrasjon
 
Kvalifikasjoner
- Du må kunne dokumentere grundig erfaring fra liknende oppgaver med samme grad av ansvar.
- Du må kunne dokumentere salgsresultater.
- Relevant erfaring fra musikk- og kulturlivet er en fordel
- God norsk og engelsk muntlig og skriftlig fremstillingsevne
 
Egenskaper
- Du har gode sosiale antenner, er utpreget serviceinnstilt, kan snakke med alle og har god forretningsteft.
- Du er initiativrik, kjapp, drivende, strukturert og selvgående.
 
Stillingsbrøk: 100 %
Se hele utlysningsteksten her: 
 
 

 

Prosjektkoordinator

Popsenteret gjennomfører hvert år en rekke utstillinger, publikumsaktiviteter og prosjekter. For å koordinere disse aktivitetene trenger vi en dyktig og erfaren prosjektkoordinator til å holde overblikk over utstillingsprosjektene og som følger med på at oppgaver blir utført til riktig tid. 
Prosjektkoordinator planlegger produksjon og rigg av Popsenterets utstillinger samt koordinerer innkjøp i samråd med kunstnerisk leder og driftsansvarlig. Ved behov sørger prosjektkoordinator for nødvendige rettigheter og utlån av rekvisitter og materiale til utstillinger, samt sørger for at dette registreres og leveres tilbake som avtalt. Ansvar i forbindelse med museets programaktiviteter:
Koordinere planer, administrere og gjennomføre utvalgte prosjekter, utstillinger og aktiviteter i tett samarbeid primært med kunstnerisk leder/programansvarlig.
 
Arbeidsoppgaver
- Styre fremdrifts- og kjøreplaner, budsjett og regnskap, kontrakter, anskaffelser, kontakt med samarbeidspartnere. Styring av interne prosesser og ressurser.
- Prosjektere og koordinere alle oppgaver i forbindelse med utstillingsproduksjoner
- Administrere lån og sørge for nødvendige rettigheter av rekvisitter og materiale til utstillinger
- Bidra til å skrive søknader
- Prosjektansvar for utvalgte prosjekter i museets regi, som for eksempel Turist i egen by, Kulturnatt og Musikkfest Olso bl.a. i samarbeid med - Formidlingsavdelingen
- Noen markedsføringsoppgaver må påregnes (oppdatere nettside, FB, kalenderoppføringer)
 
Kvalifikasjoner
- Høyere utdannelse innen kulturfag eller tilsvarende
- Erfaring fra liknende arbeid må dokumenteres
- Kandidater med relevant erfaring fra utstillingsproduksjon foretrekkes
- Erfaring fra musikk- og kulturlivet er en fordel
- God norsk og engelsk muntlig og skriftlig fremstillingsevne
 
Egenskaper
- Du er initiativrik, kjapp, drivende, strukturert og selvgående.
 
Stillingsbrøk: 100%
Se hele utlysningsteksten her: 
 
 

 

Publikumsverter/skiftleder

Vil du være med å skape magiske øyeblikk, gode publikumsopplevelser og ivareta daglige driftsoppgaver på Popsenteret? Vi skal styrke teamet og søker publikumsverter på tilkallingsbasis og en publikumsvert/skiftleder i fast 32% turnusstilling
Din hovedoppgave er ansvaret for at besøkende i museet og på arrangmenter blir ivaretatt på en best mulig måte. Dette gjør du gjennom omvisninger, veiledning av skoleklasser og andre grupper, ved avvikling av arrangementer - og ikke minst ved å formidle museets innhold med god kunnskap, engasjement og humør. En publikumsvert har varierte arbeidsoppgaver
Som publikumsvert har du i museet et delt operativt ansvar for sikkerhet og ivaretakelse av teknikse installasjoner og du sørger for at museet fremstår ryddig og velorganisert. Skiftleder skal i tillegg lede skiftet, koordinere dagens oppgaver og driftsansatte på jobb. I tillegg har skiftleder operasjonelt ansvar for sikkerhet og teknikk.
Under arrangementer har publikumsverten ansvar for praktisk gjennomføring. Dette innebærer opp- og nedrigg av lokaler og teknikk, avvikling, enkel servering og sikkerhetsansvar. Du er kundens kontaktperson under avvikling og museets representant. I rollen som omviser må du kunne formidle museets ulike omvisningsmanus. Du må ha evnen til å vekke begeistring og formidle utstillingens innhold med engasjement og innlevelse.
 
Kvalifikasjoner
Du må kunne dokumentere erfaring fra publikumsrettet arbeid, arrangementsavvikling, formidlingsarbeid samt erfaring med tekniske installasjoner.
Vi ønsker deg som brenner for og har mye kunnskap om musikk, IT, lyd/lys/bilde og andre tekniske installasjoner.Har du erfaring fra museum er det et pluss.
 
Egenskaper
Du er utadvendt og liker å prate med folk i alle aldre, er utpreget serviceinnstilt og forstår verdien av gode publikumsopplevelser. I tillegg er du et ordensmenneske, initiativrik og selvgående, fleksibel, praktisk og effektiv.
 
Stillingsbrøk: 32%
Se hele utlysningen her: 

 

 
Om arbeidsgiveren
 
Kulturetaten er en fagetat for kultur i Oslo kommune, med ca 350 ansatte. Etaten tilrettelegger, forvalter og formidler kunst- og kulturaktiviteter og byens kulturskatter for Oslos befolkning og besøkende. Virksomheter som er tilknyttet etaten er Deichmanske bibliotek, Byarkivet, Oslo Ladegård, Vigeland-museet, Popsenteret og Øvingshotellet. Etaten har i tillegg ansvaret for alle de kulturhistoriske eiendommene, Oslo kulturnatt, Oslo kommunes kunstsamling og kunstordningen i Oslo, store byomfattende arrangementer, kulturutvikling i byen og alle stipend- og tilskuddsordningene for kultur i Oslo.
 
Arbeidsplassene i Oslo kommune skal preges av mangfold, og våre ansatte skal gjenspeile byens befolkning. Vi oppfordrer alle som er kvalifisert til å søke jobb hos oss uansett alder, funksjonsevne, kjønn, seksuell orientering, religion eller etnisk bakgrunn. Oslo kommune legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene dersom du har behov for det.
 
 
 

KONTAKT
E-post: kontakt@popsenteret.no
Sentralbord : 22 46 80 20 (9-16 / 11-17)

ÅPNINGSTIDER

Tirs - Fre: kl. 10:00 - 16:00
Lør - Søn: kl. 12:00 - 17:00
Mandag: Stengt

Stengte dager 2020

NYTTÅR: 1.-5. jan

PÅSKE: 9.-13 april

MAI: 1, 17, 21, 31 

JUNI: 1 

JULI: 6.-31.

JUL: 23. des -3. jan

Utleie/event : Hver dag til 02:00
 

Kaféscenen 

Kun utleie 

 

 

NYHETSBREV FRA POPSENTERET

Vær først ute med spennende nyheter!

Meld deg på HER