Tilbake til ungdommen med Alf Cranner 7. april kl. 13.00

Tilbake til ungdommen med Alf Cranner 7. april kl. 13.00

Alf Cranner er en av norges visepionerer. Helt siden han ble rikskjendis i 1965 gjennom visebølgen på 60-70-tallet har han preget norsk musikkliv med sin umiskjennelige stemme og lune vesen. Hans tonsetting av Alf Prøysen, Klaus Hagerup, Harald Sverdrup og sine egne tekster, sang han seg inn i folkesjela. Og nå skal publikum få møte han i samtale med Popsenterets kunstneriske leder, Paal Ritter Schjerven, på reise tilbake til oppveksten, inspirasjonskildene, de første artistiske skritt, og den første delen av karrieren.

Etter arrangementet inviteres publikum til signering av boka Fra Alf til Alf (2016) i PopShop. Fra Alf til Alf er historien om et vennskap som utvikler seg gjennom samvær, brev og telefonsamtaler mellom Alf Prøysen og Alf Cranner. Boka gir et rikt innblikk i det vennskapelige og kunstneriske forholdet mellom de to «Alfene». 

Kl. 13.00 (dørene åpner 12.00)

Bill: Ordinær inngang/honnør gratis

 

Tilbake til Ungdommen

Musikken som treffer deg i ungdomstiden blir værende med deg resten av livet. På Popsenteret kan du gjenoppleve din egen ungdomstid i møte med kjente og epokegjørende artister.

Publikum blir tatt med tilbake til ungdomstiden til forskjellige artister. Det blir historier om musikken de hørte på, hva som inspirerte dem til å velge musikken og karrierens høydepunkter.  Artistenes historier og våre utstillinger har vekker til live gode minner, og publikum får et gjenhør med lydsporene fra barne- og ungdomstida, samt gjensyn med arnesteder som Club7, musikkfestivalen Ragnarock og Nordisk mesterskap i rocksang på Jordal Amfi.

Etter samtalen (eller presentasjonen/kåseriet) tas publikum med på en reise i Popsenterets historievandring, der historien om norsk populærmusikk fortelles - fra de første kommersielle plateinnspillinger i 1904 og helt frem til i dag. Musikalske høydepunkter settes i sammenheng med vår kulturhistorie, samfunnsutvikling, medie- og teknologiutvikling og veves sammen med dine egne musikalske minner.

Dette er en hyggelig ettermiddag med høy mimrefaktor! Hør om dine favorittartister, utesteder og konserter gjennom tidene og kanskje du til slutt tar en reise i Tidsmaskinrommet! Etter omvisningen kan du, om du tør, prøve deg som artist i et av våre studioer og lage et tilhørende unikt platecover med bilde av deg selv.