Tilbake til Ungdommen: Per Husby

Tilbake til Ungdommen: Per Husby

POPSENTERET PRESENTERER:
TILBAKE TIL UNGDOMMEN

MED PER HUSBY

FREDAG 18.10. KL. 13:00

Pianist, orkesterleder og komponist Per Husby er neste musikklegende som kommer til Popsenteret for å ta oss tilbake til ungdomstiden, med jazzen på 60- og 70-tallet og gjennom underholdningsmusikk på scene og fjernsyn i tiårene etter.  

Per Husby har en karriere som spenner seg fra en sentral rolle i jazzmiljøet rundt Samfundet i Trondhjem med blant andre Bodega band - til teater, revy og etter hvert radioprogrammer sammen med Knut Borge. Vi får gjensyn og gjenhør fra hans karriere i NRK fjernsyns musikkprogrammer som Musikk for swingende (med blant andre Egil Monn-Iversen, Einar Schancke, Rowland Greenberg og Alfred Jansons som gjester rundt flygelet) – og senere Da Capo!, der han var fast kapellmester fra 1990-2001.

Det blir en reise til USAs jazzklubber på slutten av 60-tallet, en prat om mange av de han har jobbet med, som for eksempel Nora Brockstedt, Laila Dalseth, Chet Baker, Sputnik og Sting –  og det blir noen nostalgiske sveip innom Club7, Bikuben og Studentbyens jazzklubb på Sogn – sett gjennom pianist Husbys øyne.  

Samtalen vil også inneholde hans spesielle opptreden på Knutsen & Ludvigsens «Brunost No Igjæn!», og publikum får også et innblikk i Randi Hultins viktige rolle i musikken - om storheter som Georgie Fame, Louis Armstrong, Quincy Jones og Lionel Hamptons besøk i Oslo.

Samtalepartner er Popsenterets kunstneriske leder, Paal Ritter Schjerven.

Kafe´scenen Lille Oslo a°pner kl. 11.00 med servering - alle rettigheter.
Bill: 120,-/honnør gratis (inkl. inngang til museet)
Billetter via Ticketmaster HER eller kjøpes i døra.