Popsenteret

Seminar: «Dumt & deilig?»

DUMT OG DEILIG?
–  MUSIKKULTUR FOR BARN I UNDERHOLDNINGSSAMFUNNET

I forbindelse med åpning av utstillingen «PÅ SPORET AV KNUTSEN & LUDVIGSEN» inviterer Popsenteret til seminar.


Tid: Torsdag 12. September 2013 – kl. 13.00 – 16.30
Sted: Popsenteret, Schous kulturbryggeri, Grünerløkka
Påmelding: seminar@popsenteret.no (senest onsdag 11.september)

Enkel servering. Seminaret er gratis.

 

NOEN SPØRSMÅL SKAL STILLES:

- Er det mulig å skille mellom god og dårlig musikk og underholdning for barn? Hvem setter i så fall kriteriene, og hvordan?

- Hva slags musikk- og kulturtilbud vil barn ha, og skal barn bare få det de vil ha?

- Hva betød de anarkistiske rebellene Knutsen & Ludvigsen for generasjonene som opplevde dem på nært hold, og hvem er deres arvtakere i dag?

- Er det rom for galskap og absurde, upolerte musikk- og kulturprosjekter i dag?

- Hvor viktig er gode kulturopplevelser i barneårene som grunnlag for å oppsøke kultur senere i livet?

 

PROGRAM:

Del 1 – «Barnetimen for de minste» - spørretime med fokus på inviterte barns egne ønsker og spørsmål i forhold til kulturtilbudet de har i dag. På slutten av timen synger Dolmen med barna.

Del 2 – «Barnetimen for de største» - Paneldebatt - diskusjon om hva som definerer god og dårlig musikk og annen populærkultur for barn. Søkelys på hvordan premissleverandørene innen musikk- og kulturfeltet jobber med dette.

Del 3 – «Knutsen & Ludvigsens barnetime» - Øystein Dolmen forteller i en Q & A om hva Knutsen & Ludvigsens formidlingsprosjekt egentlig var basert på – om det var basert på noe som helst…

 

PANELDELTAKERE:
Ingrid Hafstad (prosjektsjef NRK Super), Louise W. Prestgard (Daglig leder/booking, MiniØya), Matias Hilmar Iversen (Seksjonssjef for produsentene i Rikskonsertene), Kjell Petter Askersrud (Head of special marketing, Universal Music) og Aslag Guttormsgaard (Bl. a. utøver i Bare Egil og Aslags superpopulære barneshow, mange band i Duplex Records, skribent og skuespiller med Hønsemannen og andre figurer og roller i NRK Super på CV´en)

ORDSTYRER:
Johannes Joner (Skuespiller, regissør og utdannet teaching artist)

 

Etter matservering er du velkommen til offisiell åpning av utstillingen «Påsporet av Knutsen & Ludvigsen» - Popsenteret - 1. etg. - kl. 17:3o Med: Øystein Dolmen.