Popsenteret

BACKSTAGE SESSIONS
Stjerner bak Øya - 2004-2014
Fotografier av Stian Andersen

STJERNENE FANGET BACKSTAGE PÅ ØYA AV STIAN ANDERSENS KAMERA 2004-2014

Utstillingen står fra 22. januar til og med 15. mars.

"Backstage Sessions" er en utstilling som viser de fantastiske bildene Stian Andersen har tatt av artister rett før de går på eller rett etter de kommer av scenen under Øyafestivalen. Publikum får høre Stian fortelle om sin vei inn i musikkfotoets verden, hvordan dette prosjektet har utartet seg gjennom ti år, det å komme så tett på artistene og de mange episodene fra arbeidet bak scenen. "Backstage Sessions" lar publikum få oppleve store bilder skutt på god gammeldags film - ikke digitalt.

"Stian fanger energien og personligheten i musikken på en helt unik måte. Når jeg ser bildene hans av andre artister hører jeg musikken."
Øystein Greni, Big Bang

”Stian Andersen er nok den siste av sitt slag. Vi skal ikke langt tilbake i tid før et fotografi hadde en helt annen verdi enn det har i dag. Ikke minst bilder av artister, før digitalkamera, smarttelefoner og Instagram. Stian Andersen utviklet seg i en tid da konserter, artister og gode, tekniske bilder hadde en aura av eksklusivitet. Denne eksklusiviteten har han bevart: han tar deg med backstage, inn i turnebusser og opp på scenen (…) Og det er det som er Stian Andersens kunst: å balansere det poserende og ”det ekte”. Resultatet er noe man kan blåse opp i stort format og beundre. ”
Knut Schreiner, Turboneger/Kåre and the Cavemen

Utstillingen viser både en sterk og spennende Øya-lineup og en del av Stians karriere som rockefotograf gjennom ti år. Utstillingen gir et unikt innblikk i en fotografs opplevelser bak scenen i møte med blant andre Pete Doherty/Babyshambles, Turbonegro, The Knife, Beck, The Cramps Janelle Monáe, Øystein Greni/BigBang, Lars Vaular, Röyksopp, Robyn og mange fler.

 

ÅPNINGSTIDER

Tirs - Fre: kl. 10:00 - 16:00
Lør - Søn: kl. 12:00 - 17:00
Mandag: Stengt

Stengte dager 2020

NYTTÅR: 1.-5. jan

PÅSKE: 9.-13 april

MAI: 1, 17, 21, 31 

JUNI: 1 

JULI: 6.-31.

JUL: 23. des -3. jan

Utleie/event : Hver dag til 02:00
 

Kaféscenen 

Kun utleie 

 

 

NYHETSBREV FRA POPSENTERET

Vær først ute med spennende nyheter!

Meld deg på HER