Popsenteret

"FUZZ- teknologien som forandrer musikken".

FUZZ! - TEKNOLOGIEN SOM FORANDRER MUSIKKEN 

20. oktober 2017 åpnet Oslos feteste utstilling!

Lurer du på hvilke instrumenter Röyksopp sverger til for å forme sitt egenartede lydbilde? Er du klar over hvilken enorm betydning elektrisiteten og jackpluggen har hatt for musikkens utvikling? Eller hvordan Sigrids produsent Martin Sjølie skapte soundet på «Dont`t kill my wibe»? Kanskje du drømmer om å skape ditt eget?

20. oktober åpnet utstillingen "FUZZ! Teknologien som forandrer musikken" på Popsenteret. Sammen med mange fantastiske artister inviteres besøkende til et univers der man selv kan synge, lage musikk og skru effekter - og oppleve hvordan lyd farges av forskjellige instrumenter og tidsepoker.

Den røde tråden i utstillingen er resultatet av møtet mellom musikk og teknologi - fortalt gjennom fortellerstemmene til kjente artister som Jarle Bernhoft, Röyksopp, ARY, Fay Wildhagen, Miss Tati, Tarjej Strøm, Karin Krog, Torgrim Eggen, Thomas Feldberg, Torgny Amdam, Carmen Villain, Martin Horntvedt (Jaga Jazzist), Brynjulf Blix og Petter Baarli (Backstreet Girls), meritterte produsenter som Martin Sjølie (Sigrid), Bjarne Stensli (Sivert Høyem) og Kjetil Bjerkestrand. Utstillingens «guider» og eksperter er Eivind Staxrud (Raga Rockers), Even Ormestad (a-ha), Peter Baden og Henrik the Artist.

Med FUZZ! ønsker vi å utvide Oslos opplevelsestilbud gjennom en innholdsrik utstilling med bred appell, samt inspirere og engasjere unge og voksne, sier Popsenterets daglige leder Inger Bertelsen.

Juks å bruke mikrofon

  Historien om musikkinstrumentene og musikkproduksjonens utvikling drives stadig frem av samspill mellom den generelle teknologiske utviklingen i verden, musikere, produsenter, forskere, kløner og kommersielle krefter. Parallelt med utviklingen kommer motstanden. Selv mikrofonen var en gang gjenstand for diskusjon om hvorvidt det var juks å benytte den som hjelpemiddel, sier Paal Ritter Schjerven, kunstnerisk leder på Popsenteret og kurator for utstillingen.

Popsenteret bedre enn noen gang

Det blir mange høydepunkter gjennom året og FUZZ! blir en spennende reise i historie og samtid, om opprør og generasjonsskifter, motgang og medgang, kjærlighet og hat. 

Utstillingen, som står et helt år, skal i hovedsak vises i museets 2.etg i Temaparken. Resten av museet vil også bære preg av temaet og gjennom året tilbys en rekke publikumsarrangementer tematisk knyttet til utstillingen.

ÅPNINGSTIDER

Tirs / ons / fre: kl. 10:00 - 16:00
Torsdag: kl. 10:00 - 19:00
Lør - søn: kl. 11:00 - 17:00
Mandag: Stengt

Stengte dager 2019

PÅSKE : 18.-22. april

MAI: 1, 17, 30.

PINSE: 9.-10. juni

JUL :  23.-31. desember

Stengte dager 2020

NYTTÅR: Januar 1.-3.

Utleie/event : Hver dag til 02:00
 

Kafé Lille Oslo

Kun utleie

 

 

 

 

 

 


 

 

Hold deg oppdatert med vårt Nyhetsbrev